Erkend Bemiddelaar Familiezaken- Coach 

   Bemiddeling in Balans

Ondersteuning en begeleiding bij scheiding met jonge kinderen 

Een scheiding of relatie breuk met zeer jonge kinderen vraagt een totaal andere ondersteuning.

Wij helpen de ouders om van gezamenlijk ouderschap naar gedeeld ouderschap te gaan waarin het kind centraal blijft staan.

Wij maken samen met de ouders het meegroei plan op zo blijven beide ouders nauw betrokken bij alle stappen die het kind gaat maken in deze belangrijke levensfase. 


Bij heel jonge kinderen zal 1 ouder vaak de verzorgende ouder zijn (waar het kind het meest is) 

de andere ouder is dan vaak de bezoekende ouder, hoe ga jullie dit een plekje geven, zodat papa of mama ook de gelegenheid krijgt om het kindje eens een badje te geven, of eens een wandeling te maken, het kindje op bezoek laten gaan bij de andere ouder, het vraagt heel veel doorzettingsvermogen van beide partijen om het kind altijd "centraal"te plaatsen, invloeden van buitenaf komen zeker ook aan de orde, een nieuwe partner hoe en wanneer vertellen wij het als ouders van ons kind aan elkaar, en wanneer kan ik ons kind kennis laten maken met de nieuwe partner. 


Het zijn normale vragen maar heel wat ouders hebben er mee te kampen, elke ouder wil het beste voor het kind zeker in deze jonge levensfase is het van groot belang dat het kind op jullie als ouders kan vertrouwen, dat jullie kindje zich veilig voelt bij beide ouders. 

En dat elke ouder zijn kindje genoeg kan zien en dagelijkse dingen kan mee doen om de hechtingsbanden stevig te maken. Wij begeleiden jullie als ouders hierin met kennis en advies . Wij ondersteunen jullie waar jullie het lastig mee hebben. 

Wij zorgen voor een goede structuur waarin de zorg en de belangen van jullie kindje voorop staan. 


Doel 

Zo weinig mogelijk conflicten tussen jullie beiden waar het kindje gebruikt wordt in een machtsstrijd gezien het kindje nog niet kan aangeven wat het nu zelf heel graag zou willen.


Locatie : Bij de ouders thuis 


Aantal sessies : wordt besproken  


Werkwijze 


Intake met beide ouders 

Bij een akkoord wordt het traject opgestart Contacteer ons vrijblijvend voor verdere informatie 0468 49 81 99